De producent van TOFF Media stelt u vervolgens kort en krachtig vijf (5) vragen:
  1. Wie ben je en van welk initiatief?
  2. Waarom ben je dit initiatief begonnen? (urgentie, maatschappelijke relevantie)
  3. Wat is de kern van jouw/jullie initiatief? (onderliggende waarden)
  4. Wanneer ben jij/zijn jullie geslaagd? (ambitie en perspectief)
  5. Met welke partij of persoon zoeken jullie verbinding voor dit initiatief?

....
published try-out ~ triggerpointing the journalists....


  1. ik ben Cees de Groot van het initiatief We-KeY in de context WijThorbecke. Daarnaast noem ik het project JeuKS, een jeugdig kiessysteem als wijze van afgestemd ijken op elkaar - ijken blijken wijken verrijken .. rijken met elkaar op die momenten ..

  2. urgentie van JeuKS zit in het generatieperspectief. De mantra "zoals de ouden zongen piepen de jongen" was totaal uitgewerkt rond 1990 toen ik een trilogie schreef voor het NRC inzake een andere manier van kiezen; een andere regeervorm en een algehele paradigma verandering inzake de soort mens. De maatschappelijke relevantie zit enerzijds in het element water - lichaams gewijs het bloed - en anderzijds op de adem en de articulatie binnen de conversatie met soortgenoten
  3. De kern van het initiatief ligt in de weerzin tegen leuzes als "the winner takes it all" en paternalisme. Ergo hoe kan het ook? En hoe kunnen nieuwe instrumenten ons helpen de communicatie te voeren .. zonder te vervallen in oude valkuilen. Overigens liggen mijn waarden in het onderzoeken & doorontwikkelen van communicerende "vaten".
  4. "The medium is the Message" is te begrijpen als "the messenger is the medium" ofwel "wees wie je bent" en ontlast je van onnodige ballast. In uiterste zin spreken mensen van loslaten van het kiezen; echter wij zoeken naar een mogelijkheid het spelelement terug te krijgen in de soepelheid van het bestaan. Ergo niet Jeugdig Kiezen is ons doel , dat is volgens ons een geschikt middel met slechting van enige "zwarte Pieten", bugs in het ontwerp.
  5. Binnen Nederland werken wij platform gewijs en niet per se via een bepaalde partij omdat wij nu eenmaal een hervorming doorvoeren die breed elan vital pulseert. In de wereld hebben we contacten in India, Australie, VS, Israel en Duitsland. Zo is ons bekend dat ook Israël een paradigma verschuiving onderschrijft als essentiëel. Wij participeren hier met het gedachtegoed van de Servant Nation.




dit even als pitch
 
ingekomen bericht: 
""
David van Reybroeck is schrijver, Bruggeling, (geboren op 11 september)
Het lotingsysteem gaat terug naar de periode van de stadstaten, waar mensen (met burgerrechten ; lees de rijken) geloot konden worden om een bestuurlijke taak op te nemen.
Hij heeft een punt als hij zegt dat het lotingssysteem meer de democratie benaderd dan het aristocratische kiessysteem. Nochthans, is het aristocratisch kiessysteem sinds de Franse revolutie (wat als democratisch eikpunt geldt) algemeen goed geworden. Het doet mij zo'n beetje denken aan de vele mails van Robert ivm Rousseau. De ongelijkheid zit hem in de verkiezingen.
Alleen  werkt dergelijk systeem in stadstedelijke omgevingen of in beperkte structuren.
Wij kennen het bij ons hof van Assisen ( die gaat over de meest ernstige misdrijven, zoals moord enzo). Als burger kom je om een lijst van gezworene terecht voor 4 jaar. Per assisenzaak gebeurt een loting uit die lijst, en dan moet je je gaan aanmelden. Hier de verdere details
Als een lotingsysteem, waarbij de burger zijn verantwoordelijkheid moet opnemen meer democratisch, dan is het jeugdig kiezen waarbij elke burger zijn verantwoordelijkheid opneemt nog democratischer."



Tja , hier betreft het de laag waar op lokaal niveau wordt afgestemd op de saamleefweef.


Voor Jeuks geldt dan het volgende qua afstemming in uitvoering:
0-9-16-23-30-37-44-51-58-65-72-79-86-93-100-...
ergo vanaf 9 jaar mag je stemmen en elke 7 jaar wissel je naar een volgende fase
dit doet zeer natuurlijk aan bevestigd vanzelf de ontwerper - kun je raden, zeg ;-))

het stempatroon gaat per 20 punten omhoog en dan weer omlaag ..
de grond hierin is dat je in wezen later minder tijd hebt om te genieten van wat je hebt bedacht in een passieve vorm .. van afstemmen nl. kiezen.
EvertJan steekt zijn vinger op met een vraag:
"bedoel je niet actief omdat je dan naar de stembus gaat??"
S'ace
"eerlijk gezegd had ik deze vraag verwacht van de meest oplettende nerd in de geselschap"
"beste EvertJan, kom je na de les even langs voor een plaatje met glitters in je agenda?"
"het is namelijk in JeuKS optiek zo dat je altijd aanwezig bent in de NOUSsfeer, waar NOUS Frans is voor WIJ."
aangenomen dat dit klopt - als de bekende zwerende vingeer - is het stemmen met punten een status moment van hoe je persoonlijke coalitie er dan uitziet. Dit is in beginsel los van iedere andere "identiteit" , een nuchter burger in zijn leven.
Ergo het kiessysteem hier is een PASSIEF kiessysteem en kan qua functie dienen om het loterijsysteem tot het land der fabelen te verwijzen ..

Op deze wijze wordt het bewustzijn geactiveerd en gekoppeld.

Vergis u niet, deze mensen gaan vanaf 9 jaar heus meedoen en leren klassikaal en ook vertikaal te selecteren op wat hun leven gaat brengen ...

dit voor nu ...
(voor EvertJan wacht een mooi plaatje met glitterende sterren in zijn dagagendatijdijn)



    Author

    Born act states Kees ; a typical Dutch name ~ which i definitely changed at my wedding to Cees .. to be pronounced as S'ace in English Gimmick ..
    this as act to find the Identity again after "illusionary periods .. period .
    "

    Archives

    December 2013
    Oktober 2013

    Categories

    Alles